לגבי גזל לבני נח אני בן נח ואני ממש חושש

שאלה:

שלום אני בן נח ויש לי פחד ממש גדול עכשיו אני ממש אשמח אם תענה לי עד עכשיו לא ידעתי שמה שאני עושה נחשב גזל לבני נח אם בכלל ולכן רציתי לשאול אותכם אם ראיתי והורדתי סרטים רגילים מהאינטרנט או סדרות חלקם מחול סרטים של הוליווד כאלה אז זה נחשב שגזלתי או גנבתי ואם כן מה אני עושה במצב כזה איך אני מחזיר לאנשים מחול ועוד דבר יש לנו ממיר כזה שיש בתוכו ערוצים של יס ושל הוט ןהוא עולה קצת כסף אני לא קניתי אותו אלא ההורים שלי ואני רק הייתי צופה בו מידי פעם כי לא ידעתי שזה נחשב גניבה אם זה נחשב ורציתי לדעת איך אני מפצה על הגניבה הזו וכל זה אני קצת חושש מלחזור בתשובה כי אני די בטוח שאני לא יעמוד בכל שאר המצוות אם גם בשבע אני בקושי עמדתי ואני ממש ממש רוצה להחזיר אני רק אשמח לדעת איך אני מפצה על זה ואיך אני יכול להיות רגוע במיוחד בסרטים של חול שאני בסדר איתם ושיש מה לעשות אני לא מאבד תקווה ואם לא תהיה ברירה אחרת אני אתגיער ואנסה בכל הכח לשמור אבל אני אומר את האמת אני לא בטוח שאני אעמוד בזה אז סליחה על החפירה ואני מקווה שתקראו ותענו לי כי אני באמת מפחד אני כביכול תקוע בלי ידע מה לעשות עכשיו ואיך אני יוצא מהנזק שעשיתי אז אני אשמח אם תענה ותודה לך באמת

תשובה:

שלום וברכה,

בן נוח שגזל אין לו חיוב השבה, אלא נענש על הגזל. דין השבה נאמר בישראל ולא בבן נוח. ולכן בן נח שעבר וגזל יש לו לעשות תשובה על הגזל ולקבל על עצמו שיותר לא יגזול, ויקבל על עצמו שיקיים את שבע מצוות בני נח כהלכתן.

בהצלחה.

מקורות:

ראה גמרא יבמות מז ע"ב. ורמב"ם מלכים ט, ט.