לנדור עבור אדם אחר

שאלה:

שלום הרב. בני בחור ישיבה בן שש עשרה וחצי ודיברנו בערב שבת על עישון סיגריות של בחורי ישיבות. בני שיווה לענין גישה שזה יכול לקרות וזה לא נורא וכו'…ואני כעסתי מאוד כי אני נגד כל העישונים האלה ובטח לא בגיל הזה מחמת בריאות וכילוי ממון. ומכעס אמרתי לו שעל גופתי המתה אצלי הוא לא יעשן,ושיתחתן יעשה מה שהוא רוצה… השאלה האם חייב התרת נדרים?מה גם שלאחר שאמרתי זאת הבנתי שזה דבר שאם הוא ירצה קצת קשה למנוע אותו. גם שכביכול הוצאתי דבר שהוא נדר כלפיו. אשמח לתשובה

תשובה:

שלום וברכה

אתה לא יכול לחייב אותו בנדר, אם הוא היה אומר כך זה היה נדר, אבל אתה יכול לאסור עליו את רכושך אבל לא להתחייב בשמו דברים, כך שאין צורך בהתרת נדרים.

בשורות טובות ורוב נחת.