העתקת דיסקים

שאלה:

שלום הרב. שמעתי בעבר מהרה"ג ר' צבי ברוורמן שליט"א ראב"ד ביתר, שגם להאוסרים העתקת דיסקים [שמע/צפייה], מותר לכמה אנשים לקנות יחד את הדיסק [כ"א יממן חלק], ואז כ"א יוכל להעתיק. [וכמו שלאדם פרטי מותר להעתיק לצורך גיבוי וכדו']. רציתי לשאול האם לפי"ז ה"ה שמותר לשלם למי שכבר קנה את הדיסק, ולהפוך בזה לשותף ויוכל להעתיק, או שרק אם קונים מראש יחד מותר [כי ניחא ליה לבעל הדיסק, כי אל"כ לא יקנו ממנו]. יש"כ מראש

תשובה:

שלום וברכה,

נכון שמותר להעתיק לצורך גיבוי וכן לאדם שיש לו כמה מחשבים בבית. אבל להעתיק כדי שיהיו כמה משתמשים, מסתבר שאסור. אני מבין שכוונתו של הרב ברוורמן שיכולים כמה שותפים לרכוש ביחד ולהעביר מאחד לשני, אבל לקנות ביחד ולהעתיק זה בדיוק כמו להעתיק תוכנה.

כאן באתר אנו מתירים להעתיק דיסקים של שמיעה וצפייה, מאחר והחוק מתיר להעתיק סובר הרב שפרן שהאיסור של העתקה מתחיל אחר החוק. אבל העתקת תוכנות אסורה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גיליון מספר 39 מאמר של הרב שפרן.