הדליקה נרות שלושה ימים – נדר

שאלה:

שלום כבוד הרב זה יש לי שאלה ברשותך , אני כבר מעל לשנה מדליקה כל לילה שלושה נרות ל: ללה סוליקה הקדושה , לרחל אימנו עליה השלום ולרבי מאיר בעל הנס שזכותם תגן עלינו אמן! הסיבה שלך היא שיצאה לי להדליק 3 ימים ברצף ואמרו לי שזה נדר ובכיפור ובראש השנה לא עשיתי התרת נדרת והורים ממש צועקים כלי שאני אפסיק להדליק כל יום זה ממש מעצבן ואני לא יודעת מה לעשות כי זה נדר ככה הבנתי והסברתי גם להם אבל הם אומרים שאפסיק מה לעשות כבודו ?

תשובה:

שלום וברכה

אם לא היתה לך כוונה לכתחילה לעשות זאת באופן קבוע, אלא כך יצא שהדלקת שלושה ימים, אין כאן נדר ואת יכולה להפסיק. כמו כן אם היית בכל נדרי בליל יום כיפור נדרים מסוג כזה בטלים.