כפייתיות בענין נדרים

שאלה:

שלום רב יש לי שאלה בתחום הנדרים אשמח אם תוכלו להשיב אנחנו לומדים תורה בביהכ"נ וישנו אדם שבא כמעט כל שבוע ולפעמים כמה פעמים בשבוע ומספר שנדר איזה נדר (הרבה פעמים זה בצורה של קנס אם אעשה כך וכך אשלם כך וכך) והוא רוצה לבטל אותו ולעשות התרת נדרים היום הראה לי אחד מהלומדים שהרב יעקב לוגסי כתב בספר נר לרגלי עמ' קכ"ו לגבי "כפייתיות" בענין נדרים שהיה אדם שהיה רגיל הרבה לנדור ובא לפני הסטייפלר ושלחו לרב מבריסק שאמר שאדם כזה נדריו כלל לא חלים לפי שאינם נעשים מתוך דעה מיושבת אלא מתוך דחף או לחץ נפשי האם אפשר באמת לסמוך על הוראה זו שמחד נראית מאוד "נועזת" ומאידך עושה רושם שבאמת היא יכולה לפתור את הענין הזה עם אותו אדם שכל פעם מוטרד מאיזה נדר אחר

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שאם מדובר בכפייתיות הרי שאין משמעות לנדר, כיון שהוא לא נעשה בשליטה ובצורה מושכלת, והרחבנו בענין זה פעמים רבות כאן באתר, השאלה אם זה הסיפור או שהאיש הזה חי באיזו תחושה טפשית שהדרך היחידה שלו להצליח בעבודת ה' זה על ידי נדרים, יש לשוחח איתו ולשמוע מה הבעיה…