המתאבל עליו מתאבל עמו – השתתפות בסעודת מצוה

שאלה:

שלום, חמותו של ראובן נפטרה לפני יומיים (בשבת בלילה). האם מותר לו להשתתף בסעודה גדולה לכבוד בר מצווה ( בר מצווה עצמה כבר היה בשבוע שעבר(על פי חשבון התאריך) ובשבוע הזה עושים סעודה גדולה (וכתוב בהזמנות שגם זה נקרא סעודת בר מצווה ובשאלה מדובר דווקא בה) תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מנהג בני אשכנז שלא נכנסים לסעודה ורוחצים רק בפושרים כל אותו שבוע שאחד משבעת הקרובים יושב בו שבעה, דין זה נקרא "המתאבל עליו מתאבל עמו.

מקורות:

ראה פני ברוך פרק ט סעי' יא.