תפילין בתפילה דוקא?

שאלה:

שוב שלום לרב. אני משה ושלחתי לפני כמה דקות שאלה שאני רוצה לחדד: היום לצערי לא יכולתי להניח תפילין בבוקר והם עלי כעת. אבל יש לי מעט סידורים לפני שאתפלל מנחה, ומניין למנחה יהיה לי רק בעוד מס' דקות. עד כמה דחוף שאשאר עם התפילין ל18 של מנחה? תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה

אין קשר בין מצות תפילין למצות התפילה, נהגו שיהיו עלינו בתפילה כיון שאז אדם בכובד ראש וכו', אבל אלו שתי מצוות נפרדות לגמרי ואין קשר ביניהן. יש להקפיד מאוד להתפלל שחרית כמו כל יהודי טוב בבוקר בבית הכנסת ובמנים עם תפילין מתחילה ועד סוף, לא ניתן לחיים לבטל מאיתנו את הדברים המשמעותיים והחשובים לנו ביותר.. לא באנו לעולם הזה כדי לרדוף סביב עצמנו אלא כדי לעבוד את ה' יתברך ולקיים מצוותיו בשמחה וטוב לבב, לא נוותר על אורח חיים יהודי טוב!

ערב טוב.