טבילת נשים בעבר – במי קרח או בשלג?

שאלה:

שבוע טוב בדרשה סופר על כך שבזמנים עברו הנשים בארצות רחוקות היו טובלות לטהרתן בקרח/ שלג. היום הרפואה לא ממליצה על כך בגלל שהגוף עלול לחטוף הלם קור (טבילה בקרח כמוה כטבילה בשמן רותח אך ללא שריפת העור) שנקרא היפו- תרמיה ומשם להתקפת לב או שאר סכנות. איך ניתן להתייחס לסיפורים הללו או שהיו מקוואות עם מי גשמים פשוטים?

תשובה:

שלום וברכה

ברור מאליו שהיו מקוואות עם מי גשמים כמו בזמנינו בכל מקום ריכוז יהודים, הסיפורים ששמעת הם לגבי מקרים מסוימים של נשים שגרו במקום מבודד או נקלעו למקום מבודד ומסרו נפש על קיום מצות הטהרה…