חמישה ימים לפני שבעה נקיים

שאלה:

ראיתי דם כבר ביום שלישי (לא מאוד חזק), אך התחלתי לשמור על ההרחקות רק מיום רביעי. האם לצורך ספירת החמישה ימים ניתן להתחיל משלישי או רק מרביעי?

תשובה:

שלום וברכה

אם מחמת הדם שראית ביום שלישי כבר פרשתם [כמובן כך צריכים הייתם לעשות, וגם בדיני ההרחקות], כלומר הבנתם שקיום יחסים אסור לכם, ניתן לספור מאז, אבל אם חשבתם שאתם עדיין מותרים, יש לספור ממחרת.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זה לא נכון, גם טומאת כתם, במידה ומדובר בכתם שאכן אוסר, מחייב בהרחקות. מה שאמרו לכן כנראה הכוונה לכתם שאינו אוסר אבל הוא מעורר חשש שמשהו מתחיל.. כמו כתם על בגד צבעוני, או כתם שהוא פחות משיעור גריס – מעט יותר ממטבע של שקל על בגד או נייר קינוח [בשונה מבדיקה פנימית שגם נקודה קטנה אוסרת].

  2. או קי. תודה רבה. מה בפועל אני עושה, חמישה נקיים – ממתי להתחיל, מהיום שהתחלנו את ההרחקות או מהיום בו ראיתי את הדימום (שזה יום שלא קיימנו יחסים מחשש שתתחיל ווסת אך לא שמרנו הרחקות)?