לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בגדים,נעלים של אבי שנפטר

שאלה:

שלום, אבי נפטר מלפני כ11 חודשים. יש לו נעלים שלו שנעל פעם 1 בלבד ,לא בעת פטירתו וכ30 יום לפני לא נעל אותם גם כן. הם במידה שלי(אני הבת שלו). אוכל לנעול אותם או שזה לא נכון/טוב לי? והבגדים ,אוכל להעביר לאחיין שלי ? תודה רבה ושבת שלום?

תשובה:

נהגו על פי ספר חסידים להמנע משימוש בנעליו של הנפטר [הגר"ע יוסף התיר כאשר לא היו על רגליו בזמן המוותר, אבל המנהג המקובל להחמיר בזה] שאר הבגדים והחפצים ניתן להשתמש חופשי.

שבת שלום ובשורות טובות.