אשה נדה בבית חולים – מי יקח את הכסא גלגלים בשבת?

שאלה:

נשאלתי אישה הנמצאת שבת בבית החולים ויושבת לדוגמא בכיסא גלגלים וצריכים להביאה מקומה לקומה, והיא עכשיו בימי טומאתה, והבעל נמצא עמה, ויש לפניו שני ברירות, או להסיעה בעצמו וכדין חולנית או לקרוא לאחות יהודית שיסיעו אותה, אבל לפי סדר הדברים זה יגרום שהאחות יעשו פעולות חילול שבת דאורייתא ויש בזה לפני עיוור. מה עדיף

תשובה:

שלום וברכה

ודאי אין כל היתר לקרוא לאחות אם היא תחלל שבת על ידי כך ותיקח אותה במעלית רגילה וכדומה. אם יש שם גוי/ה זה עדיף, אבל אם לא – הבעל יקח את העגלה וימנע ממגע בגופה ממש. ראה שו"ע ורמ"א סי' קצה סעי' טז.

רפואה שלמה.