אבלות במדינה רחוקה

שאלה:

שלום לך כבוד הרב שמי זליג לייב וולף יהודי ישראלי המתגורר בצילי . אתמול נפטרה אחותי בישראל ורציתי לדעת אים אני יכולה לשבת שבעה לבד ולומר קדיש לבד. או איך אני צריך להתנהג תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

מן השמים תנוחמו ולא תדעו צער!

אין כל חיוב לבוא לארץ לשבת עם שאר האבלים, אתם יכולים לשבת שבעה בביתכם, לגבי הקדיש כמובן צריך שיהיו מנין גברים ששומעים ומתפלים איתכם לצורך אמירתו, תבקש מרב מקומי או בית חב"ד שיסייעו לכם בענין זה.

בשורות טובות.