תפילין של ראש שזזו ממקומם – לחזור ולברך?

שאלה:

שלום לכבוד הרב, אחרי הנחת תפילין שסיימתי לסדר, זזו התפילין של הראש והיה צריך לסדר מחדש, זה נכון לברך שוב (לספרדי) על של ראש? תודה

תשובה:

שלום וברכה

לא. אין לברך שוב, משום שבשעת התפילה מסתבר שדעתו לשוב להחזירם ואין כאן היסח הדעת, ראה משנה ברורה סי' כה ס"ק מד.

הרחבה:

אגב, ידוע פסקו של הדברי חיים ח”ב סי’ ו, שאין צריך לדקדק שיהיה בין העינים ממש, ולכן נקט שמספיק לבדוק במישמוש היד ולא צריך להסתכל במראה, ראה מחזה אברהם סי’ ג’ אות חיים ושלום סי’ כז ס”ק יב משנה הלכות ח”ה סי’ ח ועוד, ומסקנת הדברים שודאי יש להשתדל שיהיה בין העינים ממש, אבל מסתבר שאם זז מעט זה לא מעכב. וכן נראה במשנה ברורה סי’ לב ס”ק קפב. אמנם בסידור שו”ע הרב הזהיר מאוד שיהיו התפילין באמצע רוחב הראש ממש.