תנאי בנדרים שאינו יכול להתבצע

שאלה:

אם יש נדר. ובנדר הזה, מפורט הדרך לבטל את הנדר. לדוגמא: הנודר אומר שאם הוא יכתוב שלוש פעמים את המילה "שלום" על דף, בתאריך מסויים קבוע (למשל: ביום האחרון של כל חודש עברי) מה קורה אם התאריך (במקרה שלנו, של היום האחרון של כל חודש עברי) נופל על שבת ? האם הנדר מתבטל ? האם התאריך לביטול הנדר נדחה ביום ? תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

בודאי הנדר אינו בטל. אמנם בגמרא ובשו"ע דנו באופן שאדם נודר שלא יאכל בשר והנדר חל גם באחד הימים שהוא חייב באכילת בשר האם כך היה בדעתו וכו'. אבל שם מדובר על הנדר עצמו, כאן מדובר על התנאי, והרי כלל אין הכרח שירצה לבטל את הנדר. לכן כל זמן שלא נעשתה הפעולה האמורה לבטל את הנדר הוא אינו בטל, ואפילו זה שבת.