לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עונה בינונית בהיריון

שאלה:

לרב שלום רב, אישה בהיריון חודש שלישי שלא ידעה שיש לבדוק עונה בינונית ביום 30, 60, 90, נבדק רק ביום ה30 של הוסת האחרונה, האם חובה לבדוק ולפרוש בימים אלו? מה לעשות מתי לבדוק אם צריך?

תשובה:

שלום וברכה

אם לא ראתה במהלך ההריון זה לא נכון שצריכה לבדוק ביום ה60, 90, הדין של וסתות שלושה חודשים הוא רק באשה שהיתה לה וסת קבועה, ולא באשה שאין לה כזו והיא חוששת לעונה בינונית, כך שהשאלה מקורה בטעות. חוששים רק ביום השלושים.

יום נעים והריון קל.