הורדת סרטונים למחשב לצורך זיכוי הרבים

שאלה:

שלום כבוד הרב אני מעוניין לערוך דיסק לזיכוי הרבים, לצורך כך אני צריך להוריד סרטונים שונים ומספר שירי קודש ביהדות מיוטיוב למחשב שלי, באמצעות תוכנה שקיימת ברשת, הדיסק יהיה בחינם בלבד ולזיכוי הרבים. יש לי קושי רב לאתר את יוצרי הסרטונים, כדי לקבל את רשותם וגם מדובר על סרטונים על אנשים שחוו מוות קליני והיו בעולם האמת וחזרו בתשובה והשתתפו בסרטונים על מנת לזכות את הרבים. האם מותר לי מצד ההלכה להוריד את הסרטונים על מנת ליצור את הדיסק ? כמו כן האם אותו דין לגבי הורדת השירים, על מנת לשלב אותם בין הסרטונים בדיסק ?

תשובה:

שלום וברכה,

הזכרנו רבות שהעתקת שירים וסרטונים כשמטרת העתקה לצורך פרטי מותר ולצורך מסחרי אסור. ואילו שאר תוכנות אסור להעתיק גם לצורך פרטי.

העתקה לצורך זיכוי הרבים אין זה צורך פרטי אלא צורך מסחרי ואסור להעתיק.

אמנם אם יוצר הסרטונים והמרצה לא מתפרנסים מהסרטונים ומההרצאות שמפורסמים ביוטיוב, אין איסור להעתיק, כיון שלא ממעט לו מפרנסתו ולא יורד לאומנותו. (לפי הלכה, אך פי החוק תברר).

בהצלחה.

מקורות:

הרצאה שמפורסמת באתר וההרצאה לא נסחרת בשוק ואין מטרות רווח למרצה, אין איסור להעתיק כיון שאינו יורד לאומנותו.