גבאי שתובע חוב והמתפלל סבור ששילם

שאלה:

שלום התחיבנו לבית הכנסת 600 שקל רשום לנו ששילמנו והגבאי טוען שלא שילמנו מה הדין? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם הרשימות שלך מדויקים, ואינך רושם ששילמת לפני העברת התשלום, יש לסמוך על הרשימות כטענת ברי. ולכן הרשימה המדויקת הינה טענת ברי נגד הגבאי שתובע את החוב, ופטור אתה מלשלם – גם אם אתה לא זוכר את התשלום.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן צא סעיף ד שיכול להישבע לפי הרשימות בפנקס. וראה בש"ך שם ס"ק כד שבפנקס שמדקדק לרשום כל דבר, יש לסמוך על הרשום כטענת ברי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם המתפלל כותב על מתנות שנתן לפני שנותן, ויתכן והכיתוב בפנקס לא כיתוב אמיתי, במקרה כזה לא ניתן לסמוך על הפנקס, ואם יש לו ספק דינו כאיני יודע אם פרעתי, והגבאי תובע בטענת ברי, וחייב לשלם. ראה שו"ע חו"מ סימן עה סעיפים ט-י