נוסח ברכה ראשונה בערבית

שאלה:

האם הנוסח המדוייק הוא "א-ל חי וקיים – תמיד ימלוך עלינו לעולם ועד" (ובמשמעות זו זה לכאורא כפל לשון) או שמא "א-ל חי וקיים תמיד – ימלוך עלינו לעולם ועד" (אין כאן כפל לשון, זה מתייחס לשני דברים נפרדים) מהסידורים שאני משתמש בהם משמע לכאורא כלשון א' אך זה תימה כאמור.

תשובה:

אני מבין שבחצי הראשון של המשפט מדברים על עצם מציאותו שהיא קיימת לעד, ואחר כך על כך שמלכותו תתמיד עלינו לעולם ועד, ממילא אין כאן שום כפילות.

שבוע טוב.