כתמים על ניר קינוח

שאלה:

שלום,יש לי התקן מירנה הגורם לדימומים לא סדירים,ראיתי כתם על נייר טואלט לבן ואני אשכנזייה האם הכתם מטמא?

תשובה:

שלום וברכה

בנוגע לכתם על נייר קינוח יש דעות שונות, יש שנוהגים שכיון שהנייר אינו מקבל טומאה אין בו דין כתמים, אמנם הגישה המקובלת יותר אצל מורי ההוראה היא שאם הכתם הוא בגודל גריס – קצת יותר ממטבע של שקל הוא כן אוסר, ויש שהחמירו כאשר הקינוח נעשה מיד ממש אחר הטלת מי רגלים ולא היה אפילו חצי דקה הפרש, שאוסר אפילו בפחות מכך, וכך הורה הגר"ש וואזנר וכך נהגו אצלנו בבית ההוראה, אמנם יש שלא חילקו בזה כמבואר בחלק הבירורים שבסוף ספר מראה כהן, לכן הטוב ביותר אם היה לכם בזה רב קבוע שהיה נותן לכם הנחייה בשאלה ספציפית זו. ככלל כדאי לא להסתכל על נייר הקינוח וללבוש בגד תחתון כהה מאוד.