טעם איסור דם בתולים

שאלה:

בס"ד שלום הרב! 1) מדוע כשנקרע דם הבתולים האישה טמאה הרי הדם לא יצא מהמקור? 2) האם כשמשמשים מותר להיות עם גרביים וכיוצא בזה?

תשובה:

שלום וברכה

1. זו גזירת חכמים ומשני טעמים, האחד, כיון שזהו מאורע חד פעמי לא רצו לחלק בין לדם בשונה מסתם דם מכה שעשוי לבוא מפעם לפעם, והשני, שמא עשה ביאתו בהטייה ובאמת הוא דם נידות, כך הביא הבית יוסף בסי' קצג בשם הרשב"א.

2. אם נוח כך לשניהם יש להקל, אבל לכתחילה לא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ושאר מלבושים עליונים מעל החזה?
    ידוע שיש הנהגה של המקובלים ללא לבושים כלל. ומאידך דעה חסידית הפוכה מה הכרעה?

  2. אסור משום מצות עונה, כך אמרו חכמים הוא בבגדו והיא בבגדה יוציא ויתן כתובה… כמובן קהילה שכך מנהג אין טענה לאשה, כי על דעת כן נישאו, אבל זו לא הצורה שראו חז"ל כנכונה.