בין אדם לחברו

שאלה:

האם יש מקור הלכתי לכך שאם מישהו רוצה לישון בשעה סבירה חייבים לכבות את האור?

תשובה:

האם צריך מקור לדבר כל כך בסיסי??? הרי חיים בין אנשים וצריך להתחשב בצרכים בסיסיים של אדם כמו שינה בזמן!! חובה להבין שכאשר לא חיים על אי בודד לא צריך לרוץ בכל שאלה לבדוק בשולחן ערוך, יש מצוה של ואהבת לרעך כמוך, מה ששנוא עליך לחברך לא תעשה… יש מצות חסד ובזה לבד די גם אם לא היה בכך חיוב, כל שכן שלישון בזמן זה זכות יסודית בחיים משותפים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. והרי לפעמים הכיבוי של האור עשוי למנוע מהשני להשתמש בחדר. למה שזכות השינה של אדם אחד תמנע זכות שימוש בחדר לאדם אחר? מובן שראוי להתחשב וכו', אבל האם למישהו מהם יש עדיפות על חבירו?

  2. מה גם שאם האדם השני יצטרך להתארגן בחושך זה ייפגע בזמן שינה שלו, שהרי יכול היה להתארגן בזריזות ועכשיו הכל מואט כי מתארגן בחושך

  3. ראשית בבין אדם לחברו תמיד מסתכלים מי ניזוק יותר… ודאי שהפרעה לישון מטרידה יותר מהתארגנות בחושך, שנית כל אחד ידאג לטובת השני וכך יהיה הכי טוב..