שינה מעורבת בבית אחד

שאלה:

שלום הרב, יש לנו טיול מטעם הלימודים, אנחנו קבוצה של בנים ובנות ובלילה ישנים באכסניה, כאשר הבנים בקומה אחת והבנות בקומה אחרת אבל באותו המבנה, האם יש בכך בעיה?

תשובה:

שלום וברכה

עצם השינה באותה אכסניה בקומה נפרדת אין בה איסור, אלא שכל הטיול המעורב הזה ודאי אינו לרוח התורה ונוגד את כל כללי הצניעות, וכי יתכן שאין הסתכלויות אסורות וקלות ראש ודיבורים אסורים וכו'… היהדות מעודדת לימודים בהפרדה כידוע.

ברכה והצלחה.