קדושה – יחדי המצרף עמו אחרים שהתפללו או עתידים להתפלל

שאלה:

ציבור הממתין לתפילה מנחה בא יחיד שממהר ומבקש להתפלל יחיד אך שהציבור הממתין שטרם התפללו יצטרפו אליו לאמירת קדושה. האם הדבר ניתן

תשובה:

בתפילת יחיד לא אומרים קדושה, כמבואר בהרחבה במשנה ברורה בסי’ סט, שדין זה יכול להעשות רק באנשים שהתפללו ולא אמרו קדושה ועתה הם מצטרפים יחד לקדושה עם אותו אחד שמתפלל, אבל אנשים שכבר אמרו קדושה או עומדים להתפלל אחר כך אינם מצטרפים עמו, צריך לפחות ששה שנזקקים לכך. כמו כן ברור הוא שתפילה זו אינה נחשבת תפילה בציבור כיון שהוא מתפלל לבדו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מעולם לא עברתי על המ"ב בצורה יסודית לצערי הרב כך שגם ההלכה הזאת לאת נתקלתי אך המציאות בשטח בביכנ"ס מסויימים א' שמתפלל ביחידות עם 9 שעונים לו מתחיל בקול עד הא-ל הקדוש כולל קדושה ולאחר מכן ממשיך בלחש. לפי דברי הרב זה אסור? ואם מבקשים ממני להצטרף ולענות אני אמור לסרב?