לקח בטעות אזניות של חבר

שאלה:

שלום רב. אשתי קנתה אוזניות מדגם מסויים בצבע סגול. לאחר מס ימים הגיעה הביתה ובתיקה היו 2 אוזניות סגולות מאותו הדגם בדיוק. מה שקרה זה שכנראה היא ראתה כאלה במקום מסויים(לימודים, עבודה וכד) וחשבה שזה שלה ולקחה. היא לא זוכרת איפה זה היה ולכן אין סיכוי כלל להגיע אל המאבד. מה אנחנו אמורים לעשות? הרי גם באוזניות שלנו אסור לנו להשתמש לכאורה. לא? כי אנחנו לא יודעים מה שלנו ומה של המאבד. (אף שזה זהה לחלוטין). תודה

תשובה:

שלום וברכה,

בזוג אחד של אזניות יכולים להשתמש, ובאפשרותכם לבחור זוג אחד ולקחת לעצמכם. הזוג השני דינו כאבדה, וכיון שנלקח ממקום שהונח, ולא דרך נפילה, דינו כאבדה עם סימן, ועליכם להכריז – לתלות מודעה במקום העבודה ובמקום הלימודים.

בהצלחה.

מקורות:

במשנה בכורות דף יז ע"ב ובגמרא שם דף יח ע"ב מבואר שאם הפקיד אצל חברו טלה, ויש לנפקד טלה שלו, ומת אחד מהם יכול הנפקד לומר למפקיד שלך מת, משום שהמוציא מחברו עליו הראיה. ומכאן למדים שכל ממון שהתערב בממון חברו, והחפצים זנים ולא ניתן להבחין ביניהם, יכול המוחזק להחליט מה ייקח לעצמו ומה ייתן לחברו.