גיור אדם בלי שמירת מצוות

שאלה:

שלום כבוד הרב אני נולדתי לאב יהודי ואם שאיננה יהודיה אך גדלה והתחנכה על היהדות – לאחרונה הייתי בקשר עם יהודי שהוריו דתיים שומרי מצוות והוא חזר בשאלה אני מעוניינת לעבור תהליך גיור ללא כל קשר אך בעקבות הקשר עם הבן זוג היהודי ומשפחתו שומרת המצוות התחזק הרצון ואף ציפיתי שיתמכו בי ויקרבו אותי לדת ישנה התנגדות מצד המשפחה ואינם רוצים שנהיה בקשר כלל למיטב ידיעתי קירוב אדם אל הדת היהודית זהו דבר נעלה ביותר האם יש דרך להגיע לליבה של האם ולשנות את דעתה בעניין?

תשובה:

שלום וברכה

מה שחשוב בנושא הזה הוא משהו אחר לגמרי, האם את בכלל בשלה לגיור. חובה לדעת שגיור שאין בו קבלת מצוות באופן מלא אינו תקף, וגם מי שעובר את כל התהליך עם כל המבחנים והטבילה וכו' ואין לו כוונה לשמור מצוות, לא עשה כלום, זו הלכה פשוטה שאין בה חולק, כל שכל אותם המתחכמים ועושים מצג שוא בענין זה בפני בית הדין, אם יהיו הגונים כלפי עצמם וכלפי עם ישראל, ימנעו ממעשה זה. ממילא, אם יש לך כוונה להתחיל שמירת מצוות מלא ולנהוג כאשה דתיה, ברוכה תהיי, את ודאי יכולה להתגייר ואני מניח שאם בני משפחתו יראו אותך בכך הם ישמחו, הבעיה שאני לא בטוח שזה הרצון שלך, כי הרי בן זוגך לא בכיוון הזה בכלל, הוא הרי חזר בשאלה…. במצב כזה הגיור לא יתכן ומכאן התנגדות המשפחה שאכן מוצדקת.

לשיקולך, שיהיו בשורות טובות כפי הרצוי ואהוב לפני ריבון העולמים.