ברכה על סוכריה בכניסה ויציאה מבית

שאלה:

אם יש לי סוכריה בפה ואני נכנסת ויוצאת מהבית החוצה, ומבחוץ לבית אחר, למשל יוצאת מהבית כדי לקחת ילדה למטפלת וחוזרת הביתה, האם אני צריכה בכל כניסה ויציאה ממקום למקום לברך על הסוכריה מחדש ?

תשובה:

שלום וברכה

אם לכתחילה היתה כוונתך לקחת בפה ולצא מהבית יש לך דין של הולכי דרכים שאין לגביהם ענין של שינוי מקום, אבל אם בתחילה אכלת בבית ואז באמצע נזכרת שצריך לקחת את הילדה, או שכבר ישבת עם זה בבית על הספה וכו', צריך לברך שוב כשיוצאים, ולכן יש להמנע מלעשות זאת.

מקורות:

שו"ע סי' קעח סעי' ה.