חיוב כרטיס אשראי עבור קורס שבוטל

שאלה:

שלום כבוד הרב רציתי לשאול שאלה בנוגע לקורס חינוך ילדים שאשתי רצתה שאני אראה ואחליט אם זה מתאים לנו. הגעתי ביום הראשון לקורס ושמעתי מפי המרצה את תוכן הקורס וקראתי את המחברת שנתנו ומיד הבנתי שזה לא מתאים לנו, מכמה סיבות המקום לא היה מתאים מבחינתי (המרצה אמר שזה זמני לבסוף זה היה קבוע ממה שהבנתי) וגם הצורה והתוכן שהקורס מועבר. אני מייד יצאתי לאחר חמש שקות שישיבתי נתתי את המחברת חזרה למי שנתן לי וביקשתי שימחוק אותנו כי זה לא מתאים לנו ואנחנו לא מעוניינים בקורס הוא אמר תנסה ישבת חמש דקות אמרתי שאני לא מעוניין זה היה מספיק בשבילי להבין את הקורס. ניסתי להתקשר לאשתי שתצא אבל לא היה קליטה באולם חיכיתי שתצא והסברתי שהקורס הזה לא מתאים לנו לדעתי והחלטנו לא להמשיך והודענו שאנחנו לא מעוניינים בקורס. אני הסתכלתי בחיובי הכרטיס אשראי שלי ואני רואה חיוב שלא הכרתי ביקשתי לבצע בירור בחברת האשראי והם ביטלו את החיוב. לאחר כמה ימים קיבלנו טלפון מגברת שכנראה פונה לכאלו שביטלו את הגעתם לקורס ואני פשוט נעלבתי ונפגעתי מהצורה מהגישה מתוכן המילים. אמרתי לגברת שאני לא קיבלתי טלפון כזה מעולם ואני חושב שארגון שמכבד את עצמו ורואה שמי שמתעניין לא מעוניין להיות שותף בקורס שלהם לא צריך לכבול אותו באזיקים ולהתנהג ולדבר בצורה כזו, ואמרתי שאני לא חושב שהם צריכים לדרוש כסף כי אני לא קיבלתי תמורה מהקורס הזה כי לא עשיתי אותו ואם כבר בכלל אולי אני צריך לשלם על היום שהגעתי למרות שיצאתי מייד לפני שהתחילו. וארגון שחורט על דיגלו מסילות וחינוך ילדים לא מדבר בצורה כזו ואני חושב שאפילו ארגון חילוני לא היה מתנהג כמוהם זה היה נראה לי כאליו הם באים לעשוק ולהונות את הציבור (מאחר ומגיע אליהם ציבור שהוא במצב מצוקה או מחפש פתרון לבעיות שלו ואי אפשר להגיע ולנסות לסגור עליו מכל הכיוונים כדי להוציא ממנו כסף זה מה שהרגשתי והבנתי גם החמש דקות שהייתי וגם משיחת הטלפון. היא אמרה שהם יחייבו את כרטיס האשראי שלי ב380 שח כי זה מה שהם החליטו, אמרתי אני לא מוכן ואם היא רוצה אפשר ללכת לבית הוראה שיחליט מה לעשות היא לא הייתה מוכנה. הם טילפנו לאשתי ואיימו עליה ואמרו לה שהם ילכו לבית משפט. טוב שלא המשכתי בארגון כזה. אני במקרה מסתכל בחיובי כרטיס האשראי שלי ואני רואה שהם חייבו אותי בניגוד לרצוני ב380 שח. אשמח לדעת מה אני צריך לעשות.

תשובה:

שלום וברכה,

ראשית כל, תבטל את החיוב של הכרטיס, ואז תלך לדון איתם בבית דין.

לפי החוק ניתן לבטל תוך 14 יום מעת הרישום. ורוב פוסקי זמנינו רואים את החוק כמנהג הסוחרים, ויש זכות ללקוח לבטל תוך הזמן הזה. שהביטול היה אחר מועד הביטול, יש לשמוע את הצדדים כדי לדעת עם מי הצדק.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן את החוק