הנפטר טוען שבנו אינו מספיק עבורו

שאלה:

כבוד הרב, היום כד' בטבת נתגלה אליי בחלום סבא של בחורה שאני מכיר, והתלונן בפניי על מצבו הלא טוב בעולם הבא ואמר לי על בנו: "למה הוא לא עוזר לי, למה?" מה יכול אותו יהודי כדי לשפר את מצב אביו בשמיים? ואם שכח לומר קדיש השנה מה יכול לעשות במקום? כדי לשפר את מצב אביו ז"ל?

תשובה:

שלום וברכה

אכן החיים לא יודעים מספיק עד כמה הנפטרים נזקקים להם… כל דבר שעושים לעילוי נשמה, לימוד משניות, זיכוי הרבים, חיזוק במצוות, לימוד הלכה סביב שולחן שבת, כל דבר שמקבלים זה עילוי נשמה עצום ותועלת לנפטר. אנחנו למשל הנהגנו בבית בל"נ כיון שאנחנו בתוך השנה לפטירת חמי, בכל מוצאי שבת כל המשפחה [המצומצמת] לומדים משניות אחרי הבדלה, ןכל מוצאי שבת מברכים מתאספים כל האחים והגיסים יחד ללימוד זה. כל אחד יעשה כראות עיניו, אבל לעשות.

ברכה והצלחה.