עבודה במקום שפתוח בפסח

שאלה:

שלום. ישנה רשת של בתי קפה, רשת קפה עלית שממקמת בדכ על הרכבת מחברת שטראוס.. עבדתי במקום כזה שהיה בו מטבח והייתה בו תעודת כשרות והכל. כל המוצרים היו כשרים. המקום נסגר והציעו לי לעבוד במקום אחר מהרשת, שאין בו מטבח אלא רק מוצרים מוכנים שמגיעים מהחברה עצמה, שטראוס. אין הכנה של דברים במקום, ולכן אין במקום תעודת הכשר כי לא משתלם להם. מצד שני, אנחנו מקבלים גם מאפים מהחברה בקופסא עם הכשר, פותחים אותם ממנה ומפזרים במקום.. בטוח המקום מתלכלך מחמץ, ובפסח המקום פתוח.. האפ יש לחשוש מלעבוד במקום כזה, או לבדוק שהם עושים נקיון גם לפסח? יכול להיות שכן.. בעיקרון, מותר לעבוד במקום כזה? תודה!

תשובה:

שלום וברכה

את יכולה לעבוד שם, ובפסח כמובן אין לעבוד. מה שנשעה שם בחג כשאת לא נמצאת אינו מענינך, ולעצם הענין קשה לי להאמין שמוכרים שם חמץ בפסח כי זה נוגד את החוק, ומה שיש חמץ במקום זה באמת לא ענינך.

בהצלחה