דם בפה לאחר עקירת שן – האם מותר לבלוע?

שאלה:

אדם שעשו לו עקירת שן ויש הרבה דם – האם הוא יכול מבחינה הלכתית לאכול ולשתות רגיל ללא חשש? יש על זה את הדין שדם שלא פרש מותר?

תשובה:

שלום וברכה

כל עוד הדם לא יצא החוצה והוא בתוך הפה, אין בעיה.

מקורות:

בכתובות ס ע”א נאמר “דם שעל הכיכר גוררו ואוכלו של בין השיניים מוצצו ובולעו ואינו חושש, והובא להלכה בשו”ע יו”ד סי’ סו. ובטעם הדבר פירש שם רש”י, שהדם שבין השיניים אינו ניכר לחוץ ואין בכך איסור. במסכת כריתות כא ע”ב פירש רש”י, שהדם שבין השיניים עדיין מחובר לגוף ומשום כך אינו נאסר, בשונה מדם על הכיכר שכבר פירש לגמרי.