איחולים לאישה זרה – צניעות בעבודה

שאלה:

שלום, אם ואיזה איחולים מותר לומר לאישה (עובדים יחד בתוך צוות של חברה וכיו"ב): בוקר טוב, שלום, מזל טוב, שבת שלום. והאם יש הגבלה על "גודל" האיחול, או על צורת האיחול (מייל, טלפון או שיחה)?

תשובה:

שלום וברכה

מאוד קשה לתת הגדרה מדוייקת לגבול שבין נימוס מכבד לבין קשר חברות, וכל אדם יודע בעצמו בכל מקרה להבחין בין המקרים. נימוס כן ידידות לא, זה עלול להוביל למכשולים רבים. הדוגמאות שהבאת כאשר זה נאמר מתוך נימוס ודיסטנס ראוי זה בסדר, כאשר זה נאמר באופן חברי וקרוב זה כבר בעיה.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבודו, האם תמיד מה שנראה למאחל כנימוס מכבד לא עלול להראות למקבלת האיחול כמעבר לכך? ואם היא יותר ביר"ש זה עלול להביא למבוכה, ואם היא פחות ביר"ש זה עלול להביא למחוזות לא טובים. כך שלכאורה תמיד יהיה צריך לקחת בחשבון לא רק מה התכוונתי אלא גם איך היא קלטה זאת וד"ל

  2. אם נוהגים כפי המקובל זה גם מתקבל בהתאם, כולנו חיים באותה חברה. אם זה לא נדרש לאשה כגון שהיא חרדית ולא מצפה מגבר ליחס כזה, ודאי שאין בכך צורך, כל כוונתי היתה שלא להתנהג בצורה לא נורמלית שמקשה על ההתנהלות בעבודה.