שכן שסתם בור ביוב ציבורי

שאלה:

השכן בקומת הקרקע בנה על גבי בור הביוב המשותף וחסם את הגישה אליו. כעת יש לנו סתימה ואין לנו דרך לגשת לבור. 1. האם אפשר לכפות אותו להרים את הריצוף? 2. מי צריך לשאת בנזק כאשר לפי החוק המעשה שעשה פלילי? 3. האם כשמסרב לתת גישה מותר לגשת למנהלת הטאבו כדי שיכפו אותו?

תשובה:

שלום וברכה,

שכן שסתם בור של ביוב ללא היתר, חייב לתת אפשרות כדי לתקן את הסתימה. ולכן הוצאות פירוק המרצפות והחזרתם חלה על השכן שבנה.

והיה אם שכן יסרב לפרק את המרצפות, ולא יתן אפשרות לשכנים לגשת לבור, יש לתובעו תחילה בבית דין.

בהצלחה.

מקורות:

שכן שבנה שלא כדין בשטח המשותף, עליו לסלק את מעשיו ולתת אפשרות לתקן את הסתימה, ולכן חייב לשאת בהוצאות של פירוק המרצפות.