פטור חולה ממצוות

שאלה:

שלום וברכה חולה עם חום, האם חיב: בברכות ק"ש? (איני מסוגל לאמרם במתינות כלל… מרגיש שהמשפטים גולשים מהפה, אולי זה חטא בכלל לברך כך…) האם חיב בקדושא דסדרא? (על זה מתקיים העולם) בק"ש? בשמו"ת? בברכות השחר? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

יש לומר כל הדברים האלו, אני מניח שאחרי שלוקחים כדור החום טיפה יורד וניתן לומר, גם אם בפחות ריכוז, אבל לא להפסיד תפילה ובודאי לא קריאת שמע.

רפואה לשמה!