לבישת שחורים בשבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב, שמעתי מאחד המקובלים בבני ברק שלא כדאי ללבוש בגדים שחורים בשבת אחרת ידנו אותו בשמים על זה והביא גם ראייה מהרמח"ל אך איני זוכר מהיכן בדיוק….האם יש עניין באמת כך לנהוג?

תשובה:

שלום וברכה

על פי האר"י יש ענין ללבוש בגדים לבנים בשבת, למעשה כל גדולי התלמידי חכמים אפילו הנוהגים על פי קבלה, הולכים בבגד כהה בשבת, וראה שו"ת פנים מאירות סי' קנב שכיון שכך נהגו אין לשנות משום שיוהרה היא ודרך גאווה לעשות אחרת מהחכמים. בכל הענינים האלו נאמנים עלינו דברי חז”ל “הנח להם לישראל אם אינם נביאים בני נביאים הם”. כלומר, אין להרהר אחר מנהגם של ישראל, ובפרט שנהגו בו גדולי עולם מזה מאות שנים.