חימום אוכל כגון מחית לתינוק בשבת

שאלה:

שלום הרב, אנחנו מנסים להאכיל את התינוקת שלנו בשבת במאכלים שאינם מטרנה אך יש לנו בעיה מבחינת חימום האוכל. למשל: מצד אחד אשתי מפחדת להכין מחית תפוחי אדמה או בטטה בשבת בשינוי – היא טוענת שיכול להיות שישארו חתיכות שאינן מרוסקות היטב. יוצא שיום שלום התינוקת ניזונת רק ממטרנה. האם יש פתרון לחימום אוכל לתינוק כגון פירה(שמעורב עם קצת נוזלים מהבישול של התוח אדמה) או עוף טחון? הבעיה שאם אני מניח את האוכל בכל שני שבו מים רותחים האוכל כמעט ולא מתחמם ונשאר קר. בברכה

תשובה:

שלום וברכה

מה שהצעת בסוף היא העצה הנכונה, ומה שכתב שהאוכל נשאר קר זה תלוי בכמות המים ביחס לכמות האוכל, תסים שם מעט אוכל, והעיקר לדאוג שהמים לא יכסו את כל השקית. שמים מעט עוף טחון ופירה בתוך שקית ניילון ואת זה מכניסים לתוך כוס מים חמים זה נעשה מאוד נעים לאכילה.

רוב נחת.