מתי לשלם תיווך כאשר יש תנאי שמעכב את החוזה

שאלה:

שלום רב. אני עומד בעז"ה לפני חתימת חוזה על רכישת דירה. אך יש בעיה קלה עם הרישום של הדירה, ולכן יש תנאי מתלה בחוזה שהוא תקף אך ורק אם יסודר הרישום תוך ל' יום מחתימת החוזה. השאלה היא האם אני אמור לשלם תיווך כמקובל בזמן חתימת החוזה, או רק לאחר שיתברר שאכן נרשמה הדירה. ואם בכל זאת צריך לשלם בחתימה, מה הדין בכה"ג שבסוף לא הסתדר הרישום ולא נמכרה הדירה. תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

התנאי של רישום הדירה הוא מעכב בכריתת החוזה, וכל עוד שלא סודר הרישום של הדירה אין משמעות לחוזה. ולכן אין עליך חובה לשלם דמי תיווך עד שהרישום יסודר והחוזה יהיה בר תוקף. ואין לשלם לפני רישום הדירה כדי שלא להגיע לתביעות מיותרות.

בהצלחה.