כשרות ושבת

שאלה:

שלום כבוד הרב, בבית שלי ההורים שלי לא מקפידים על שיש חלבי/בשרי..אם הנחתי כף עץ חמה על השיש טארט כן החזרתי אותה לסיר(הסיר פרווה) זה הופך את הסיר ללא כשר? שאלה נוספת,לצערי הרב אימי לא שומרת שבת.ואבי נוהג לקדש על יין לא מבושל..האם מותר לקדש על היין הזה למרות שאימי נגעה בו? והאם מותר לי לשתות ממנו? תודה ושבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

הכף כשרה, מסתבר שהשיש אינו בלוע מטרף בן יומו, אמנם אם היתה שם ממשות ממין אחר הכף נעשית כאותו המין.

אם האמא נוגעת בבקבוק כשהוא סגור היין אינו נעשה יין נסך.

שבת שלום וברכה והצלחה