כפרה על הפלה שלא על פי דין

שאלה:

שלום, לצערי נאלצתי לעבור הפלה בשבוע 15 בגלל בעיות ומומים שהתגלו אצל העובר בבדיקות מעבדה, כמובן שההריון היה רצוי וכאב לי מאוד לאבד את זה, עדיין אני מרגישה חרטה עמוקה וחשה כאילו חטאתי, אני רוצה לכפר על כך, האם עשיתי חטא ואם כן איך ניתן לכפר ובכלל להתחזק מהמקום שבו אני נמצאת, תודה רבה

תשובה:

ראשית יש להקדים שהתחושה שזה רק "כאילו חטאתי" אינה מדוייקת, בדרך כלל זה אכן אסור ועוון גדול, בפרט שזה לאחר 40 יום מהעיבור, וכל מקרה יש להתייעץ בענין זה עם רב גדול בקנה מידה ציבורי ממש, כיון שזה דיני נפשות. כך שאם זה לא נעשה, בכל מקרה זה לא היה בסדר. אבל אין דבר העומד בפני התשובה!אינני יודע היכן את נמצאת מבחינת שמירת המצוות, אבל את הרי יודעת, קחי על עצמך חיזוק במצוות חזק שתוכלי לעמוד בו, ותקבלי על עצמך לשמור יותר את ענין טהרת המשפחה, וכך בעזרת ה' יכופר לך.

שבת שלום ומבורך, ובשורות טובות וזרע בר קיימא בקרוב.