חלוקת התפילה לשני חיובים

שאלה:

בוקר טוב האם שליח ציבור שסײַם תפילת עמידה רשאי לתת למתפלל שאיחר לעלות לבמה ויחליף אותו בתפילות החזרה. מודה לכם וכן אם יש מקורות להלכה זו.

תשובה:

שלום וברכה

באופן זה אין כל בעיה, והרבה נוהגים באופנים דומים במקרה שיש שני חיובים בבית הכנסת, המנהג היותר מקובל הוא להחליף באשרי ובא לציון, כי אחרת הראשון כמעט ולא עשה דבר… עיקר הענין של ש"ץ הוא חזרת הש"ץ והקדישים בסוף, אף שבאופן זה הם מחלקים ממש דבר אחד לשנים, כי החזרה והקדיש תתקבל שלאחריה הוא דבר אחד. ראה בענין זה בהרחבה בס' לקט הקמח סי' נג, ובקונטרס שבסוף חלק ג.