עבודת המידות – איך עושים את זה?

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול: אני יודעת שהאתר מיועד לשאלות הלכתיות בלבד אבל כרב אולי אפשר לקבל עצה לגבי נושא של עבודת המידות. כשמדובר בהקפדה על קיום מצוות גם לפני משורת הדין בדרך של חסידות אני עושה ככל יכולתי ומבררת שוב ושוב את ההלכות. לומדת הלכות שבת, הלכות תפילה, הלכות צניעות ועוד ועוד ומשתדלת ככל יכולתי. הבעיה בעבודת המידות: אני לומדת מסילת ישרים, שערי תשובה, הלכות לשון הרע ובעיקר אמונה ועדיין כועסת, עדיין מדברת לשון הרע, עדיין קשה לי לוותר. לא מספיק סבלנית וסובלנית.רציתי לשאול איך ניתן לעבוד על המידות? אני רואה נשים צדיקות שתמיד מוותרות, ממש לא כועסות ובטח לא מדברות לשון הרע. איך ניתן להגיע לדרגה כזו. אשמח מאד לתשובה. תודה רבה!

תשובה:

ראשית אני עוד לא פגשתי אנשים שתמיד מוותרים ותמיד לא כועסים… מה שקורה זה שאותם אנשים אנחנו פוגשים ברחוב כשכולם מחייכים, ואת עצמנו אנחנו פוגשים גם כאשר אנחנו עייפים.. העבודה היא עבודת חיים וכולנו נכשלים מפעם לפעם, העיקר להמשיך לעבוד ולהתקדם והכי חשוב בלי לחץ שמביא לעצבות ויאוש, טבעי שנופלים וקמים והעיקר השמחה בעבודת ה'.

בהצלחה לכולנו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה לך ששאלת, אני גם חווה את זה על עצמי, ותודה לך כבוד הרב על התשובה המחזקת והמעודדת, לוקחת את זה לחיים, תבורכו.