דיבר לשון הרע – זכויותיו עוברות לשני

שאלה:

הרב זה נכון שאם מישו נגיד מלבין פהי מישו ברבים כול המצוות או הזכיות שלו עוברים לבן אדם שפגעו בו ? ואם פעם פגעו בי אני יכול להחזיר את הזכויות

תשובה:

כשאדם מדבר לשון הרע על אדם אחר, כתב בחובת הלבבות שער הכניעה פרק ז שזכויותיו עוברות לנפגע, אבל כבר הבאנו כאן השבוע בהרחבה מכמה מקורות שאם חוזר בתשובה הכל שב אליו כבתחילה, כך שאפשר לחזור בתשובה והכל יהיה בסדר בעז"ה.

ראה ס’ דרך שיחה עמ’ תריז שנשאל הגר”ח קנייבסקי האם תשובה מחזירה את המצוות והשיב שודאי מסתבר שהכל שב כבתחילה על ידי התשובה, וכ”כ באז נדברו חי”ד סי’ סט.