ברכת הגומל אחר ניתוח עיניים בהרדמה מקומית

שאלה:

שלום
נהוג שאחרי ניתוח מברכים הגומל, האם בניתוח קאטרט בעין בהרדמה מקומית שאורך חצי שעה ושעה אחרי זה חוזרים לשיגרה גם צריך לברך?

תשובה:

שלום וברכה

אף שבדרך כלל לא מברכים הגומל על בדיקה פולשנית בהרדמה מקומית או ניתוח כירוגי קל בהרדמה מקומית, ככל שמדובר בעין שכידוע מדברי חז"ל מחללים שבת על הטיפול בה כיון שהעין קשורה עם הלב ראה עבודה זרה דף כח, יש לברך אחר ניתוח כזה ברכת הגומל.

מקורות:

ראה בית אב"י ח"ג סי' עט.