בוויכוח בין שכנים על הוספת יח"ד – מיהו הנתבע

שאלה:

עוד ברצוני לשאול: אם אני מעוניין לפצל את דירתי ליחידות והשכנים מתנגדים, מיהו התובע מיהו הנתבע.

תשובה:

שלום וברכה,

בקובץ הישר והטוב ח"ד עמוד נ סובר הגר"י סילמן שליט"א שאם הבונה בונה בשטח הפרטי שלו והשכנים מעכבים, הם נקראים התובעים והוא הנתבע. ואם רוצה לבנות בשטח המשותף בטענה שמגיע לו הזכות לבנות, והם מעכבים עליו, הוא התובע והם הנתבעים.

אלא שבמקרה שלך שאתה רוצה לחלק את הדירה לכמה יח"ד, השכנים לא מעכבים שתחלק את הדירה, אלא הם מעכבים שלא יהיו ריבוי דיורים בחדר מדרגות, והוויכוח הוא בשימוש בחדר מדרגות, וכיון שהוויכוח בשימוש במשותף – הבונה הוא התובע והשכנים הם הנתבעים.

בהצלחה.