שימוש בכרית ניקוי מחומר סינטטי בשבת

שאלה:

בס"ד, שלום לכבוד הרב שליט"א, ברצוני לשאול לגבי שימוש בכרית ניקוי לכלים העשויה מחומר סינטטי בלבד בשם שבת-כלין. הכרית אינה סופגת לתוכה מים כלל אבל כשמשתמשים בה במים וסבון, הסבון נקלט לבפנים וכשלוחצים עליה בסוף השימוש שאריות הסבון נסחטות לחוץ. האם זה מותר לשימוש בשבת מבחינת מלאכת סוחט?

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר את המוצר מקרוב, ולכן אינני יכול להביע עמדה, אבל המציאות שאתה מתאר לא בהכרח אוסרת, סיבי ניילון אינם סופגים ואין בהם סחיטה, גם אם מחמת היותם עשויים נניח ככדור הסבון שהוא סמיך מעט, נצבר בין הסיבים, וזה יסוד ההיתר כנראה, וראיתי שהגר"י יוסף התיר את השימוש בכרית זו.