וביום שמחתכם ובמועדיכם ובראשי חדשיכם

שאלה:

כתוב בפסוק וביום שמחתכם ובמועדיכם ובראשי חדשיכם חיפשתי על פני כל האינטרנט כולו… למצוא מקור מה בא הפסוק להוסיף ב- 'ביום שמחתכם' כי יום שמחתכם 'ובמועדיכם' זה היינו הך – ולמה כפלו הכתוב – אני באמצע לימוד נושא הקשור בזה – נא אם תוכלו לענות לי ע"ז תודה רבה וכל טוב

תשובה:

הרי כבר דן בזה הספרי זוטא פרק י סי' י וכתב שמחתכם אלו הרגלים שתוקעים בהם בחצוצרות, ובמועדיכם אלו התמידים שתוקעים על קרבן התמיד.

יום נעים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. סליחה על ההתערבות אבל פעם גם אני חיפשתי אצל ר' גוגל עד שגיליתי שהוא מגלגל אותי לכל מיני מקומות בלתי רצויים ואכמ"ל וד"ל.

    יש מקומות יותר בטוחים לחפש. (אוצר החכמה למשל)