הכנסת אוכל שאינו מבושל לתנור לפני שבת שיתבשל בשבת

שאלה:

האם מותר לשים סטייק בגריל של התנור סמוך מלפני שבת ולהפעיל את התנור. ובערב שבת נאמר לאחר כ 3 שעות מכניסת שבת על ידי שעון שבת התנור יפסיק לפעול ואז להוציא את הסטייק או עוף להגשה לסעודת שבת ?

תשובה:

שלום וברכה

אסור להכניס סטייק שאינו מבושל לפני שבת לתנור, כיון שהוא נחשב בהגדרתו ההלכתית "כירה שאינה גרופה וקטומה", שאסרו חכמים לבצע בה פעולה זו, גיזרה, שמא יבוא לשנות את חום התנור [בזמנם "לחתות בגחלים"] במהלך השבת. איסור זה נקרא "איסור שהייה".

מקורות:

שו"ע סי' רנג סעי' א.ץ