זוגיות עם גבר פרוד

שאלה:

הכרתי בחור פרוד מאישתו כבר שנה בתהליכי גירושין מחכים לדיון לגבי מחלוקת על רכוש. אני רווקה האם מותר לי לצאת איתו?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל טעם לצאת עם אדם נשוי, ראשית אי אפשר לדעת כמה זמן זה ימשך, ופגישות בין גבר לאשה מותרות רק כאשר הרעיון הוא כוונה לבדוק התאמת נישואין, לא סתם… וגם יש בזה דרך פריצות קצת שעדיין הוא קשור באחרת ויוצא איתך, אין לזה טעם [כמובן שבמקרה הפוך שהאשה היא אשת איש הדין חמור עוד יותר וזה ממש איסור חמור, אבל גם כאן זה דרך פריצות]. חשוב לזכור, לפני נישואין כדת משה, שמירת נגיעה באופן מלא.

אבל צריך גם לדעת שמעבר לכף, יש איסור לצאת עם בחור כל עוד הוא נשוי, כפי שכתבנו כאן