התנדבות במסגרת חילונית

שאלה:

שלום , האם ניתן להשתתף בפעילויות במסגרת התנדבות שמופעלות על ידי אנשים שאינם שומרים תורה ומצוות, אשמח להתייחסות לכל דוגמא בנפרד: עזרה באריזת אוכל לנזקקים(אוכל מוכן ) ללא ידיעה /עם ידיעה ברורה האם האוכל כשר/האוכל אינו כשר. השתתפות במסיבה כ מעורבת לבנים ובנות בעלי מוגבלות . הפעילויות עצמן מערבת בנים ובנות כאשר לא ברור תמיד מה הרכב הקבוצה האם יש שומרי תורה ומצוות האם כולם האם חלקם וכו. בכלל מה הכלל לגבי העניין מתי מדובר בעבירה על לפני עיוור לא תיתן מכשול ומתי לא.

תשובה:

שלום וברכה

בנוגע לכשרות המזון ניתן לברר זאת מראש, אם יש כשרות אפילו רגילה ולא מהודרת זה אפשרי, כמובן בתנאי שיש אוירה מתאימה במקום מבחינה רוחנית ולא תערובת של בנים בנות… כך גם לגבי המסיבה הנ"ל, פחות מפריע לי התערובת של הנוער המוגבל, יותר מפריע לי התערובת של המתנדבים/ות, לכן אני מציע להתנדב באירגונים הדתיים, יש כל כך הרבה… עזר מציון, יד אליעזר, יד עזרא ושולמית ועוד ועוד.

ברכה והצלחה. תזכה לעשות תמיד רק טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תמיד אומרים שעדיף שרופא שומר תו"מ יעבוד בש"ק ולא יחליף בחילוני שיעשה פעולות אסורות…

    האם כאן זה שונה? הרי הציבור השומר ידע להתייחס טוב יותר לבחינה ההילכתית של ההתערבות ולהשמר מפניה משא"כ זה שעדיין לא זכה לכך….

  2. מה הכוונה ידע להשמר… האוירה בין המדריכים היא חברית מאוד וזה לא מתאים לנער דתי… אין קשר לדעתי בין המשל לנמשל.