עבודה בשבת במטה המשטרה

שאלה:

האם מותר להתגייס לעבוד במשטרה במוקד 100 על אף שצריך להתחייב לעבוד בשבת? מדובר במוקד מבצעי ועם פיקוח נפש אך האם ניתן לומר לאדם המחפש פרנסה שימשיך לחפש במקומות אחרים שאין בהם עניין זה או שמא מותר לו לעבוד לצורך פרנסה במוקד כנ"ל?

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי יש להמנע מהעבודה הזו. נכון הדבר שבאופן כללי פעילות המשטרה יש בה ענין של פיקוח נפש, אילמלי מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו, וודאי שפעילותה מצילה חיים מידי יום, אבל גם בפעילות מצילת חיים יש הרבה כללים איך מותר לענות ומתי וכמה לדבר, ואיזה הודעות יש להעביר ומה מותר לקבל, ובודאי אסור הרי לרשום כלום, וכאן ודאי יש חובת תיעוד מפורט הרבה מעבר לנצרך לפיקוח נפש בהגדרות ההלכתיות ועוד, ואני ממש לא בטוח שבמטה המשטרה יש פיקוח רבני בענין זה… לכן אין דרך לפי דעתי לאדם דתי במצב העכשוי לעבוד במוקד המשטרה בשבת.

יום נעים ושפע של פרנסה ברווח ובהיתר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז אולי נוכל להקים מטה משטרה בפיקוח וועד הקהילות…..

    כמובן שהם יעבדו רק באיזורים חרדיים בהם אין למשטרת ישראל צורך בתחנה (כמו ב"ב או מאה שערים למשל)

    מה דעת הרבנים בעניין?

  2. אתה כתבת על עצמך ליצן, ואני דוקא חושב שזה חלום חיינו! ובעזרת ה' במהרה יער עלינו ה' יתברך רוח ממרומים וכל המדינה תתנהל כדת ישראל כיאות וכיאה לעם היהודי היושב בארצו.זה בכלל לא ליצנות…