תפילותיו של משה רבינו

שאלה:

לכבוד הרב שלום רב. האם יש מקור לכך שתפילותיו של משה רבינו להכנס לארץ ישראל מתפשטות בכל דור ודור ומונעות גזירות קשות על עם ישראל?

תשובה:

אינני מכיר דבר כזה ספציפית. אבל באופן כללי בכל ספרי החסידות יש את הרעיון הזה שתפילות של צדק ומנהיג הדור הן תמדי כלליות ומועילות לכולם, ולא כמו תפילת אדם פרטי האמורה בעיקר ביחס לעצמו, כל שכן קול וחומר אצל משה רבינו אביהם של ישראל רעיא מהימנא – הרועה הנאמן, שודאי תפילותיו מלוות אותנו כל הזמן ובכל דבר וענין. לא לחינם הראה לו הקב"ה דורדור ודורשיו, משה רבינו ידע את כל העתיד לקרות לעם ישראל כחלק מתפקידו כרועה נאמן, והתפלל עלינו וממליץ טוב עלינו בכל עת.

שנדע רק טוב ונזכה לגאולה השלמה.